
Išties fantastišką keptos ziti versiją atradau 2017 m., kai pradėjau gaminti maistą iš Colu Henry's Užpakalinės kišeninės makaronai. Dideli, sotūs, šeimyniniai makaronai yra didelė mano meilė, tačiau mano kepti ziti bandymai visada buvo tokie. Kovojau dėl bendro vientisumo, o rikotos mišinys visada iškepdavo šiek tiek sausesnis, nei tikėjausi. Colu technika pakeitė žaidimą. Ji rekomenduoja rikotos ir kremo mišinį santykiu 50/50 fraîche jos recepte – viskas išlieka šilkinė ir sodru, o aš niekada atgal nežiūrėjau. Ir taip, grietinė taip pat tiks žiupsneliu.
Kas daro puikią keptą Ziti?
Jei norite pagaminti geriausią keptą ziti, sutelkite dėmesį į du dalykus: kiek laiko verdate makaronus ir padažą. Padažas čia karaliauja. Norite naudoti gerus, kvapnius pomidorus ir norite leisti viskam susitraukti į tirštą, stambų, ryškų raudoną padažą. Truputis kantrybės yra svarbiausia. Pažiūrėkite padažą žemiau esančioje nuotraukoje? Troškinkite toliau. Makaronų priekyje venkite per daug virti pradiniame etape, virti. Makaronams kepant ziti ir toliau gamins – finišą norite pasiekti su tobulais makaronais. Jei pradinio virimo metu pervirsite, makaronai taps per minkšti ir nestruktūruoti.
Kepta Ziti: Ingredientai
- Džiovinti ziti makaronai: Čia naudokite geros kokybės džiovintus makaronus. „Ziti“ yra to paties pavadinimo forma, kurią galima naudoti, tačiau „penne“ yra teisėta alternatyva, kurią lengviau rasti tbh. Jei norite šiek tiek papildomos mitybos, išbandykite nesmulkintų kviečių makaronus arba makaronus, pagamintus iš lęšių ar avinžirnių. Kaip jau minėjau ankstesniuose makaronų receptuose, mano amžinai mėgstamiausias yra Monograno Felicetti Farro Penne Rigate. Jūs netgi galite pagaminti keptą ziti be glitimo, pakeisdami į vieną iš GF makaronų.
- Kūdikių špinatai: Viena pastaba: jei jūsų kūdikių špinatai turi ilgus storus stiebus, pirmyn ir pašalinkite didžiausius pažeidėjus. Be to, aš nesivarginu kapoti ar nerimauti.
- Konservuoti pomidorai: Ieškokite geros kokybės kubeliais pjaustytų konservuotų pomidorų. Atminkite, kad jums reikės 28 uncijų * ir * 14 uncijų skardinės. Pagal šį receptą aš linkęs paimti keptą ant ugnies, bet jūs neprivalote!
- Dešra: Retai perku ar gaminu su netikra mėsa, bet tai vienas receptas, kur mėsos komponentui naudoju Impossible dešrą. Tai tiesiog padeda patikrinti visas dėžutes, ar nėra didelės, šeimyninio stiliaus kepimo, su kuria gali patekti visi. Kita alternatyva yra tai naudoti grybų ragù kaip jūsų padažas, vietoje toliau paskelbto raudonojo padažo su dešra.
- Sūriai: Čia žaidžia trys sūriai. Jei įmanoma, naudokite šviežią mocarelą. Paprastai jis bus skystas ir tinka bet kokio dydžio – suplėšysite jį į mažesnius gabalėlius. Dėl tarkuoto sūrio Colu rekomenduoja Pecorino Romano, bet jei linkę turėti po ranka parmezaną, naudokite jį – šviežiai tarkuotą. O rikota čia atlieka kitą pagrindinį ritinį, todėl naudokite tą, kurį norėtumėte valgyti tiesiai – ant krekerio ar skrebučio riekelės.
- Creme fraîche: Pakaitos simbolis šioje keptuvėje yra pridėjimas kremas fraîche. Norėdami pasigaminti patys, į puodelį riebios grietinėlės galite įpilti 1 valgomąjį šaukštą kultivuotų pasukų arba jogurto. Gerai išmaišykite, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite stovėti ant prekystalio maždaug 12 valandų, kol sutirštės. Laikyti šaldytuve, kol paruošta naudoti. Arba čia galite naudoti grietinę. Tai aštriau, bet gerąja prasme!
Variacijos
Štai keletas mėgstamiausių šio kepto ziti variantų, kuriuos gaminau per daugelį metų.
- Padarykite tai aštriai: Kad šis kepamas ziti būtų nuotaikingas ir aštrus, į padažą įdėjus špinatų įpilkite šiek tiek aštrios Kalabrijos pipirų pastos (kurią dažniausiai perku, vadinasi Bomba di Calabria). Neskubėkite, kai kurios iš šių pastų yra nepaprastai aštrios. Bet taip pat būkite stipresnis nei galėtumėte kitaip, nes padažas bus supjaustytas su visais pieno produktais. Paragaukite ir sureguliuokite.
- Padarykite jį be glitimo: Šį receptą galite pagaminti be glitimo, naudodami GF makaronus vietoje tradicinių makaronų. Tuo metu, kai rašau tai, Impossible dešra yra GF, tačiau patikrinkite dar kartą – jei naudojate kitą prekės ženklą arba pasikeičia jų produktas.
- Kepta Ziti su grybais: Aš darau šio kepto ziti versiją naudodamas šį grybų ragu, ir jis toks pat fantastiškas. Iš esmės pripildykite 12 colių keptuvę iki maždaug 1/2 colio žemiau krašto ir įmaišykite 5 uncijas arba špinatus. Tada tęskite receptą, kaip parašyta. Iš esmės negailėkite naudojamo padažo kiekio. https://www.101cookbooks.com/mushroom-ragu/
- Įmeskite kai kuriuos pakaitos simbolius: Daug kartų gamindama keptus ziti ingredientus sumetu pagal užgaidą. Kad ir ką turiu po ranka. Keletas sėkmingesnių priedų yra šie: suplėšytos alyvuogės, daug citrinos ar apelsino žievelės, papildomų špinatų ar žolelių, giliai karamelizuotų svogūnų, ožkos sūrio vietoje pusės mocarelos.
Kepta Ziti: patarimai
Šis receptas leidžia a didelis keptuvėje keptos ziti. Paprastai valgome pusę, o pusę užšaldome, todėl ateinančiomis savaitėmis pavalgysime lengvai. Geriausias būdas užšaldyti iškeptą ziti yra pradėti šaldytuve, kol jis labai atvės. Tai leidžia lengvai pjaustyti į tikslias, atskiras porcijas. Porcijas išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaldykite, kol sutvirtės. Perkelkite į šaldymo maišelius iki 6 savaičių. Pakaitinkite, uždengtą folija, ant kepimo skardos (arba kepimo skardos) 375 F orkaitėje, kol pradės burbuliuoti ir įkais.
Atgal Pocket Pasta & Colu
Colu archyvai yra aukso kasykla, kurioje siūlomi nuostabūs patiekalai. Per metus nuo Užpakalinės kišeninės makaronai buvo paskelbta, ji taip pat rašė Colu Cooks: lengvas išgalvotas maistas. Jūsų gyvenime reikia tokio žmogaus kaip Colu Henry. Kai buvo išleista „Back Pocket Pasta“, rašiau: „Ji yra viena iš tų stilingų draugų, kurie pasakys, kur išsirinkti gražiausias sukneles, padės užsisakyti geriausias kelionių vietas ir su džiaugsmu nukreips į kitą gerą skaitymą“. Ji yra karalienė, kuri savaitės vakaro pietų stalui suteikia lengvą stilių, o jos knygose gausu kasdienių receptų, kuriuos galima pasiekti tik turint pakankamai atsargų sandėliuką ir šiek tiek sezoniškumo. Galite sekti ją čia ir čia.
Daugiau makaronų receptų
Source link