Tai mano svajonių geltonasis pyragas. Puikiai tinka švęsti gimtadienius, išleistuves ar tiesiog išgyventi sunkią savaitę. Trupiniai yra švelnūs ir drėgni, šokoladas yra tirštas, prabangus ir gausiai apteptas. Jei mėgstate atnaujintą klasikinio geltonojo pyrago versiją, šis tinka visoms natoms.
Mano pasirinktas gimtadienio tortas yra geltonas tortas su šokoladiniu glaistu. Prašau dosniai su šerkšnu, bet ne visiškai per viršų. Tu žiūri į mano ėjimą. Jis patikrina visas dėžutes – klasikinius, nostalgiškus ir švelnius pyrago sluoksnius, padengtus tvirtu, giliu, storu šokoladiniu glaistu. Glajus sumaišomas su pakankamai druskos, kad subalansuotų saldumą, ir gerą procentą kreminio sūrio. Atsispyriau norui čia dėti pabarstukų, bet tai pyragas, kuris tikrai juos sveikina.
Geltonas pyragas: technika
Yra keletas būdų, kaip priartėti prie geltono pyrago, bet aš įstrigo prie šio metodo dėl kelių įtikinamų priežasčių. Pirma, todėl, kad iš jo gaminamas išmušamas pyragas. Antra, jei noriu, pyrago tešlą galiu išmaišyti rankomis, netempdamas ant stalo stovinčio maišytuvo. Amžinas mano tikslas. Dažniausi geltoni pyragaičiai yra grietinėlės sviestas ir cukrus ir toliau tęsiami. pakaitomis, Rose Levy Beranbaum „The Cake Bible“ (1988 m.) išpopuliarino atvirkštinį kremavimo metodą, kai minkštą sviestą plakate tiesiai į sausus ingredientus. Abu yra puikūs, abu metodai mėgsta stovo maišytuvą. Aš pradėjau taikyti trečią metodą, kai maišiau pyragų tešlą, kad kepčiau mūsų mažoje Airstream orkaitėje. Viską tokioje situacijoje reikėjo maišyti rankomis, todėl pyrago gaminimą priėjau labiau kaip blynų tešlos maišymą, o ne bet ką kitą. Kiaušinių baltymai buvo išplakti ir sudėti paskutinę minutę, o sviestas buvo ištirpintas, o ne kremas ir rezultatas buvo aukšti, sotūs, gražūs, drėgni pyragaičiai. Štai ką pamatysite šiandieniniame recepte.
Geltonas pyragas: Ingredientai
Įtariu, kad daugelis iš jūsų dabar savo sandėliuke turi daugiausia visko, ko reikia nuostabiam geltonam pyragui pagaminti. Čia nevyksta nieko laukinio, bet turiu keletą pastabų, susijusių su pagrindiniais ingredientais, jei norite pasinerti giliau.
- Kukurūzų krakmolas: Daugelyje pyragų receptų reikalingi pyragaičių miltai. Jame yra mažiau baltymų ir gaunami gražūs, geidžiami, švelnūs pyrago trupiniai. Pyrago miltus perku retai, bet visada po ranka turiu nebalintų universalių miltų. Aš naudoju nedidelę gudrybę, kad sumažinčiau baltymus savo universaliuose miltuose, supjaustydama juos su trupučiu kukurūzų krakmolo. Tai technika, kurią mėgstu naudoti ir savo mėgstamiausių vaflių recepte – jie yra GERIAUSI. Rožinis prisiekimas.
- Kakava: Šiame recepte esantys kakavos milteliai suteikia šokolado spalvos ir skonio grietinėlės sūrio glaistui su sviestiniu kremu. Ieškokite 100% kakavos ir eksperimentuokite su įvairiomis rūšimis. Ghirardelli 100% kakavos milteliai yra lengvai prieinami, ir aš pasiekiau gerų rezultatų naudojant juos. Guittard turi daugybę nuostabių kakavos miltelių ir, jei pamatysiu vieną iš jų, tai ir nusipirksiu. Galite derinti su olandiška kakava arba natūralia. Eksperimentuodami su kakavos milteliais galite suasmeninti glaistą, todėl eksperimentuokite! Raskite tą, kurį mėgstate, arba sumaišykite.
- Cukraus pudra: Šiam pyragui padarysite didelį dubenį glaisto. Idealiu atveju turėtumėte išsijoti cukraus pudrą, kad gautumėte švelniausią glaistą, bet jei atvirai, kartais aš per daug tingiu. Aš nesivarginau sijodamas savo naujausią pyragą, pavaizduotą čia, ir jei neprieštaraujate naminiam pyragui, galite sijojimą praleisti.
- Kiaušiniai: Geltonas pyragas dažnai reikalauja kiaušinių pliusas pridėti kiaušinių tryniai. Papildomi tryniai suteikia pyragui geltonumo, sodrumo ir tam tikro tankumo. Man patinka mano pyragas šiek tiek šviesesnės tekstūros, todėl aš linkęs valgyti tris kiaušinius – be trynių.
Sukurkite strategiją į priekį
Jei norite iš anksto pagaminti šio pyrago komponentus, siūlau štai ką.
- Iškepti pyrago sluoksnius vieną dieną į priekį: leiskite iškepusiems pyrago sluoksniams visiškai atvėsti, gerai suvyniokite į plastiką ir kitą dieną užšaldykite.
- Norėdami iškepti pyrago sluoksnius daugiau nei vienai dienai į priekį: Kepkite, visiškai atvėsinkite, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir maišelį, užšaldykite iki kelių savaičių. Prieš užšaldydami pašildykite iki kambario temperatūros.
- To Padarykite glazūrą keliomis dienomis anksčiau: sumaišykite glaistą ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę naudoti. Leiskite sušilti iki kambario temperatūros, išmaišykite iki purios ir tepamos, pridedant nedidelių pieno ar pasukų purslų, kad šiek tiek atlaisvintumėte glazūrą.
Geltonojo pyrago variantai
- Keturių sluoksnių geltonas pyragas: Turėsite daug glaisto, jei norite perpjauti kiekvieną iš dviejų pyragų per pusę horizontaliai, kad susidarytų keturi ploni sluoksniai. Tai daro šiek tiek aukštesnį ir įmantresnį pyragą.
- Konfeti geltonas pyragas: sulenkite 2/3 puodelio (ar daugiau, jei mėgstate!) vaivorykštės pabarstukų į pyrago tešlą kartu su paskutiniais išplaktais kiaušinių baltymais. Pasitaupykite papildomų pabarstukų ir torto viršui!
- Geltonasis citrusinis pyragas: į šlapius ingredientus įdėkite apelsino arba dviejų citrinų žievelę. Apelsinai ypač puikiai dera su šokoladu šiame pyrage.
Keletas pagrindinių žingsnių ir patarimų nuotraukose
Štai keletas žingsnių, kaip padaryti šį pyragą nuotraukose.
Į pyrago tešlą supilkite išplaktus baltymus, pavaizduota aukščiau. Lankstykite tol, kol nebematysite tų baltų dryžių, išlaikydami kiek įmanoma didesnį garsumą.
Mėgstu savo pyrago formeles, bet raktas į sėkmę yra gerai jas paruošti su sviestu, pergamentu ir miltais. Paruošta pyrago forma pavaizduota aukščiau esančioje nuotraukoje su pyrago tešla. Paruošta kepti!
Jei nerimaujate dėl pyragų ištraukimo iš formų, svarbiausia yra gerai paruošti keptuves prieš kepant. Iškepus leiskite pyragėliams šiek tiek atvėsti. Jie susitrauks ir įsitrauks iš šonų (aukščiau). Švelniai apveskite nedidelę įstrižą mentele aplink torto formą, kad atsilaisvintumėte įstrigusias daleles, ir tęskite toliau.
Šis receptas negaili glaisto. Jei norite, turėsite padalyti du sluoksnius į keturis. Stenkitės, kad pyrago sluoksniai būtų kuo lygesni (žr. žemiau), šis receptas man paprastai nėra labai kupinas, bet aš visada išdėlioju sluoksnius nuo „pilvo“ iki „pilvo“, todėl pyrago viršus yra itin plokščias.
Daugiau tortų receptų
Source link