Yra keletas dalykų, kuriuos reikia žinoti prieš pradėdami gaminti šiuos braškinius paplotėlius. Pirma, puikaus paplotėlio pagrindas – geras receptas ir šalti ingredientai. Dėl šaltų ingredientų tešlą dirbti bus daug lengviau. Antra, tegul jūsų paplotėliai kepa pakankamai ilgai, tikrai stebėkite dalykus. Dėl čia matomo paplotėlio stiliaus nenorite blyškumo. Didžioji dalis skonio atsiranda, kai cukrus, sviestas ir kiekvieno paplotėlio kraštai paruduoja. Galiausiai paplotėlius, pagamintus iš šviežių vaisių, geriausia šiltus iš orkaitės. Kepkite prieš pat norėdami jais mėgautis, kai tik įmanoma. Arba greitai pašildykite.
Braškių paplotėliai: Ingredientai
Keletas žodžių apie čia naudojamus ingredientus ir kodėl.
- Miltai: Daugumoje paplotėlių receptų naudojami tik universalūs miltai. Tačiau manau, kad pridėjus tam tikrą procentą viso grūdo miltų, paplotėlis tikrai gali sutvirtinti ir suteikti skonio aspekto. Nesijaudinkite, su jais nepatirsite jokio baisiojo viso grūdo sausumo. Viso grūdo kvietiniai miltai su švelniais trupiniais iš tiesų suteikia kaimiškos sodybos atmosferos. Dabar, kai grįžtu prie įprastesnių paplotėlių, jie man atrodo per vienmačiai.
- Cukrus: Šiuos paplotėlius kepiau su besisukančiu cukrumi per daugelį metų. Skirtingos sumos, skirtingi tipai. Manau, kad šiame recepte reikia aštraus baltojo cukraus, kad būtų subalansuoti kiti šių paplotėlių ingredientai – pavyzdžiui, aštrios pasukos ar grietinė. Aš čia siekiau pakankamai saldaus, ir dėl kokių nors priežasčių rudasis cukrus linkęs pasimesti. Ir mišinys taip pat neatliko savo darbo.
- Kita: Aš naudoju šiek tiek mažiau kepimo miltelių ir sodos nei kiti paplotėlių receptai. Jums tikrai nereikia daugiau nei nurodyta šiame recepte, o pasukos neutralizuoja bet kokį likusį rauginimo medžiagų skonį.
Variacijos:
Žemiau pateiktas receptas skirtas klasikiniams braškių paplotėliams su trupučiu žievelės. Be įkarščio, jie yra tiesūs, tiesioginiai, geras paplotėlio pagrindas. Be to, aš dažnai juos pakeičiau vienu ar dviem iš šių:
- citrusinių vaisių: vienos citrinos arba laimo žievelė (sumaišyti su šlapiais ingredientais)
- rozmarinas: Man patinka braškių ir rozmarinų derinys. Smulkiai supjaustykite 2 penkių colių rozmarino šakeles – maždaug 1 1/2 arbatinio šaukštelio. (Pridėkite prie sausų ingredientų)
- Juodasis pipiras: juodieji pipirai ir braškės yra klasikinis derinys. Į sausus ingredientus įberkite nedaug 1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Jei jums tai patinka, koreguokite naudodami daugiau būsimų partijų.
- aguonos: įpilkite 1/3 puodelio į sausus ingredientus.
- skrudintų migdolų: įsitikinkite, kad jie visiškai atvėso. (Pridėkite prie sausų ingredientų)
- kristalizuotas imbieras: prideda kramtomojo imbiero cukraus. Smulkiai supjaustykite ir sudėkite kartu su šlapiais ingredientais.
- apledėjimas: daugeliui žmonių patinka ledinė šlapdriba virš jų paplotėlių. Jei jums labiau patinka šlapdriba, štai toks planas. Vietoj recepte nurodytos apelsino žievelės naudokite citrinos žievelę. Praleiskite cukraus pabarstymą, bet nuplaukite kiaušinius. Iškepus leiskite paplotėliams visiškai atvėsti ir naudokite sūdytą citrininį glajų pagal šį glazūruoto citrininio pyrago receptą. Arba padarykite pusę ir pusę, kad galėtumėte mėgautis cukrumi padengtais paplotėliais šiltais.
Braškių paplotėlių gaminimas rankomis
Žemiau pateiktame recepte daroma prielaida, kad turite elektrinį maišytuvą su mentelės priedu, tačiau galima juos pasigaminti ir rankomis, todėl sutaupysite kai kurių patiekalų! Norėdami pagaminti šiuos paplotėlius rankomis, žiūrėkite aukščiau esantį vaizdo įrašą ir vadovaukitės šiomis instrukcijomis:
- Sumaišykite gerai išmaišykite sausus ingredientus ir išverskite į krūvą ant stalviršio. Šaltu sviestu pabarstykite miltų mišinį ir rankomis įtrinkite sviestą į miltus, kol jis tolygiai pasiskirstys. Galite naudoti tešlos grandiklį (arba konditerijos pjaustytuvą), kad šiek tiek perpjautumėte krūvą ir sulaužytumėte sviesto gumulėlius. Norite, kad mišinys būtų smėlio, su smulkiais akmenukais.
- Figūra: Miltų mišinį vėl susukti į krūvą tešlos grandikliu ir viduryje padaryti duobutę (kaip darote gamindami naminius makaronus). Supilkite šlapius ingredientus į duobutę ir tešlos grandikliu sulankstykite ir įmaišykite miltus į šlapius ingredientus. Tęskite, kol neliks sausų miltų ir pradės formuotis tešla. Šiuo metu ant viršaus pabarstykite uogas ir taip pat įmaišykite jas į mišinį.
- Surinkite tešlą į rutulį ir tęskite pagal receptą, kaip parašyta – tešlą supjaustykite griežinėliais ir pan.
Daugiau paplotėlių receptų
Daugiau braškių receptų
Source link