Šį pavasarį yra daugybė kulinarinių knygų, kuriomis be galo džiaugiuosi, ir šis išskirtinis veganiškas čili yra iš vienos iš jų. Tai iš Jess Damuck Sveikatos riešutėlis: geros savijautos kulinarijos knyga ir kuriu ją reguliariai nuo tada, kai praėjusiais metais pamačiau ankstyvąją knygos versiją. Žemiau pakalbėsiu šiek tiek daugiau apie kulinarijos knygą, bet pirmiausia pereisime prie čili smulkmenų. Jess tai vadina labai geru veganišku čili. Padvigubinu receptą ir verdu absoliučiai didžiausiame puode, kurį turiu – užšaldau papildomas porcijas vėliau. Jis puikiai užšąla. Aitriosios paprikos yra drąsios, tiršto skonio ir tinka daugybei priedų.
Kas man patinka šiame čili
Du išskirtiniai dalykai, kuriuos mėgstu šiame čili, yra skonis ir tekstūra. Abu yra fantastiški. Jess per kelias minutes apibūdina čili, pilną „visą dieną ant viryklės troškinamo“ skonio. Rūkyta paprika ir ant ugnies skrudinti pomidorai tikrai prisideda prie šio ženklo. Kalbant apie tekstūrą, ji nedidelį kiekį čili sutrina rankiniu trintuvu, kad vėl įmaišius įgautų sodrios, kreminės nuotaikos. Tai labai protinga technika, kurią naudojau gamindama ribolitą, bet man niekada neatėjo į galvą pabandyti ją su čili. Visiškas žaidimo keitiklis!
Pagrindiniai ingredientai:
- Pupelės: Tai trijų pupelių veganiškas čili pipiras. Pupelės yra žvaigždės. Jess išvardija juodųjų pupelių, pinto pupelių ir pupelių mišinį. Galite naudoti konservuotas pupeles arba lygiavertį kiekį pupelių, virtų iš džiovintų. Kartais naudoju mišinį tiek priklausomai nuo to, ką turiu po ranka ar šaldiklyje. Raginu jus eksperimentuoti su įvairių rūšių pupelėmis. Viena versija, kurią aš padariau, buvo ypač gera, Rio Zape pupeles iškeitiau į pintus.
- Čilės milteliai: Gerai, štai kur jūs *tikrai* reikia atkreipti dėmesį. Yra platus „čili miltelių“ asortimentas. Čilės milteliai gali būti gryni, vienos veislės čili milteliai, grynų čili miltelių mišinys, arba čili miltelių ir kitų prieskonių mišinys. Jess šiame čili mėgsta naudoti ancho čili miltelius, o pastaruoju metu esu linkęs laikyti guajillo čili miltelius, todėl aš naudoju juos. Jei turite žinomų ir mėgstamų čili miltelių, naudokite juos. Svarbiausia: nepersistenkite. Visada galite dėti daugiau, po truputį, bet jei padarysite čili per aštrų, sunku sugrįžti. Dideliam puodui, kaip šis, Jess sunaudotų 4 šaukštus ancho čili miltelių, aš pradėjau nuo 2 šaukštų guajillo čili miltelių. Užsirašykite pastabas, kad galėtumėte koreguoti ateityje.
- Pomidorai: Kaip jau minėjau žemiau esančiame recepte, gaminu su grūstais pomidorais, nes būtent tai esu linkusi laikyti po ranka. Jess ragina pjaustyti kubeliais pagal originalų receptą. Svarbiausia: skrudinta ant ugnies. Tai tikrai suteikia šio čili gilumo ir dimensijos.
Sveikatos riešutėlis: geros savijautos kulinarijos knyga
Pažvelkite į keletą šios knygos nuotraukų. Kaip visą gyvenimą trunkantis kalifornietis, kai pirmą kartą pamačiau, praradau galvą (gerąja prasme). Sveikatos Riešutas. Visame 70-ųjų Kalifornijoje vyrauja sveiko maisto dvelksmas, o mano kooperatyvo nostalgija įsivyravo. Šriftai! Grafika! Omg receptai!
Saulės apšviestą fotografiją sukūrė Linda Pugliese, o nuostabios dvigubos ekspozicijos – Roger Steffens. Jei kaip virėjas norite būti tikras maistas su hipiškomis nuotaikomis per atnaujintą objektyvą, sekite šią knygą. Žinau, kad daugelis jūsų buvo gerbėjai Salotų keistuolistaip pat Jess, Sveikatos Riešutas yra jos sekimas. Čia galite sekti Jessą.
Turėti puikų čili receptą galinėje kišenėje niekada nėra bloga idėja. Tai tikrai puikus pasirinkimas, jei maitinate minią. Toks čili pipiras yra ir fantastiškas, ir gali tilpti įvairūs valgytojai – vegetarai, be glitimo ir be pieno. Puikiai tinka prie šios keptuvės kukurūzų duonos.
Daugiau čili receptų
Daugiau pupelių receptų
Source link