Šios persikų trinkelių bandelės yra skanus bandelių mišinys su visų mėgstamu vasaros desertu! Kiekvienas purus kąsnelis pripildytas sultingų persikų ir saldaus vanilinio glaisto, o kiekviename kąsnyje yra šiltų, guodžiančių trinkelių skonių.
Kodėl mums patinka šis receptas
Štai visų mėgstamiausias vasaros desertas, paverstas bandele: persikų trinkelių bandelės! Kaip kulinarinių knygų autoriai ir receptų kūrėjai pastebėjome, kad mišrainių receptai visada yra įdomūs. Paimkite du puikius dalykus ir sujunkite juos – gimsta didybė!
Šios bandelės yra lengvos ir purios, su puikiu elastingu trupiniu iš pasukų. Persikai kiekvienam kąsneliui suteikia sultingumo, o viršus apibarstomas paprastu vaniliniu glajumi, kad būtų imituojami vaniliniai ledai, tradiciškai patiekiami su persikų trinkelėmis. Juos sukūrėme įkvėpti prinokusių persikų, esančių ant prekystalio, o mūsų draugai ir šeimos nariai mėgavosi!
Šios persikų bandelės yra tokios drėgnos, minkštos ir lengvos! Aš rimtai manau, kad galėtume suvalgyti po 2–3 vienu kartu. Vieninteliai garsai, kuriuos vaikai skleidė juos valgydami, buvo „Mmm yum, yuuummmm! Taip pat gavau: „Tai geriausi bandelės, kurias kada nors gaminote mama! -Tanve
Ingredientų pastabos persikiniams bandeliams
Šios persikų bandelės pagamintos paprastai, tačiau jums reikia dviejų žvaigždžių ingredientų: prinokusių persikų ir pasukų. (Jie vis tiek gali būti geri be jo, bet ne kaip gerai.) Šį receptą sukūrėme taip, kad pagamintume labai aukštus, minkštus ir purius bandeles. Štai santrauka:
- Persikai: Įsitikinkite, kad persikai yra prinokę, saldūs ir sultingi. Negalite to kompensuoti cukrumi!
- Pasukos: Pasukų konsistencija ir kilnumas yra nuosekliausia! Pasukų pakaitalas gali pasitarnauti, bet daug geriau su tikruoju ir verta užsukti į parduotuvę (pažadame).
- Sviestas ir aliejus. Sviestas ir aliejus kepiniuose veikia išskirtinai. Mums patinka naudoti derinį, kuris yra geriausias
- Vanilės ekstraktas ir cinamonas: Jie suteikia skoniui jaukų niuansą, primenantį persikų trinkelę.
- Universalūs miltai, granuliuoto cukraus, kiaušiniai, kepimo milteliai, soda ir druska: šie įprasti kepimo ingredientai papildo receptą.
Patarimai, kaip kepti persikų bandeles
Šis persikinių bandelių receptas yra mūsų rabarbarų bandelių rifas, iš kurio gaunamas labai aukštas, purus bandeles su dideliu bandelės viršumi (tai, mūsų nuomone, yra svarbiausia bandelėms!). Štai keletas šio recepto gudrybių:
- Aliejumi arba riebalais patepkite bandelių formelių viršų. Kadangi šių bandelių viršus yra labai didelis, jie gali išsikišti per puodelių viršūnes. Taip užtikrinama, kad jie nepriliptų prie keptuvės.
- Užpildykite bandeles iki viršaus. Čia bandelės bus labai pilnos iki viršaus, todėl bandelės bus gražiai aukštos ir purios. Papildomą tešlą galite išmesti, kai visi bandelės puodeliai bus užpildyti.
- Kepant 375 °F temperatūroje, bandelė bus aukštesnė. Šiek tiek karštesnė orkaitė paverčia aukštesnę ir puresnę bandelę, palyginti su standartine 350 °F.
- Naudokite sviestinį peilį, kad atlaisvintumėte bandelių viršūnes jei reikia, juos išimdami iš keptuvės.
Vanilinis glajus ir kitos užpilų idėjos
Šis vanilinis glajus suteikia šiems persikų bandeliams saldumo ir primena persikinius ledus, kuriuos tradiciškai naudotumėte trinkelių viršui. Tai mūsų 1 minutės cukraus pudros glajaus sukimasis. Štai keletas pastabų apie glajų ir kai kurios kitos užpilimo idėjos:
- Norėdami gauti norimą konsistenciją, naudokite daugiau ar mažiau skysčio. Įpilkite tiek skysčio, kad jis lengvai išsilietų. Šiam receptui naudojome riebią grietinėlę, bet galite naudoti ir pieną, kaip mūsų standartiniame cukraus pudros glajuje.
- Šakute užtepkite glajų. Tai padeda padaryti gražias plonas linijas, o ne naudojant šaukštą (kuris yra sunkiau valdomas).
- Norėdami gauti kitokį užpilą, išbandykite streusel arba kreminio sūrio glajų. Šiuose rabarbarų bandeliuose naudokite streusel užpilą arba šį kreminio sūrio glajų.
Likučių saugojimas
Šios persikų bandelės yra puikaus skonio ir geriausiai tinka kepimo dieną. Galite laikyti kambario temperatūroje, uždengtą rankšluosčiu, apie 2 dienas, jei atšaldytą arba atšaldytą iki 1 savaitės (prieš patiekiant leiskite sušilti iki kambario temperatūros). Užšaldytą be glazūros taip pat galite laikyti iki 3 mėnesių.
Dietos užrašai
Šios persikų bandelės yra vegetariškos. Jei norite veganų, naudokite veganiškus mėlynių bandeles ir pakeiskite persikus arba naudokite pasirinktą linų kiaušinį ir pieną be pieno pagal toliau pateiktą receptą.
Daugiau persikų receptų
Turite persikų? Jums patiks šie persikų receptai: išbandykite persikų ir grietinėlės avižinius dribsnius, kad pradėtumėte dieną, arba paprastas persikų burrata salotas. Iškepkite persikų traškučius, persikų trupinius ar šviežių persikų pyragą arba paragaukite mūsų skanios persikų salsos.
Dažnai užduodami klausimai
Galite pakeisti šaldytus arba konservuotus persikus (be cukraus). Jei norite sušaldyti, leiskite jiems atitirpti, kol galėsite juos supjaustyti kubeliais, tada išmeskite papildomą skystį.
Jei glajus per tirštas, įpilkite po arbatinį šaukštelį pieno, kol pasieksite norimą konsistenciją. Jei jis per plonas, dėkite po šaukštą cukraus pudros, kol sutirštės.
Taip, galite naudoti bet kokio tipo pieną, pvz., migdolų pieną, avižų pieną arba liesą pieną. Pradėkite nuo šiek tiek mažiau nei nurodyta recepte ir prireikus pridėkite daugiau.
absoliučiai! Susmulkinti pekano riešutai, graikiniai riešutai arba žiupsnelis cinamono ar muskato riešuto būtų skanūs priedai.
Taip, bandelių formą galite gerai ištepti sviestu arba kepimo purškalu, kad nepriliptų.
Spausdinti
Aprašymas
Šios persikinės bandelės – tai skanus bandelės derinys su visų mėgstamu vasaros desertu! Kiekvienas purus kąsnelis pripildytas sultingų persikų ir saldaus vanilinio glaisto, o kiekviename kąsnyje yra šiltų, guodžiančių trinkelių skonių.
Persikų bandelėms
- 2 puodeliai persikai, nulupti ir smulkiai pjaustyti (2 dideli persikai; apie 1 svaras; žr. pastabas)
- 2 puodeliai (280 g) universalių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
- ¼ arbatinio šaukštelio kepimo soda
- ½ arbatinio šaukštelio cinamono
- ¾ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- 1 puodelis granuliuoto cukraus, plius 1 valgomasis šaukštas
- ¾ puodelio pasukos (žr. pastabas)
- 5 šaukštai lydyto nesūdyto sviesto
- ⅓ puodelio neutralus aliejus (vynuogių kauliukų, rapsų arba augalinis aliejus)
- 2 kiaušiniai
- ½ šaukšto vanilės ekstraktas
- Turbinado cukrus užpilui (arba papildomas granuliuotas cukrus)
Vaniliniam glajui
- ¾ puodelio cukraus pudros
- ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas
- 1 ½ šaukšto riebios grietinėlės arba pieno (ir daugiau pagal pageidavimą)
- Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F.
- Nulupkite ir susmulkinkite persikus (jei persikai labai prinokę, galite juos nuplėšti pirštais arba skaitykite „Kaip nulupti persikus“), kad sužinotumėte apie mūsų paprastą metodą. Išsaugokite 1 saują persikų užpilui. Mažame dubenyje sumaišykite likusius persikus su 1 šaukštu granuliuoto cukraus.
- Sudėkite bandelių įvyniojimus į 12 puodelių bandelių formeles (žr. pastabas). Keptuvės viršų apšlakstykite arba patrinkite aliejumi (kad iškepus viršus neliptų).
- Dideliame dubenyje išsukite miltus, kepimo miltelius, soda, cinamoną ir druską. Centre padarykite šulinį.
- Vidutiniame dubenyje išplakite granuliuotą cukrų, pasukas, lydytą sviestą, neutralų aliejų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
- Supilkite šlapius tešlos ingredientus į sausų ingredientų duobutę. Švelniai išmaišykite, kol viskas susimaišys ir nebeliks miltų dryžių.
- Įdėkite persikų dubenį ir sulenkite juos mentele, neperdirbdami tešlos. Tešlos samteliu supilkite tešlą į bandelių popierių: jis turi užpildyti bandelių popierių. (Gali likti tešlos, kurią galite išmesti arba pasigaminti labai aukštus bandeles.) Viršus pabarstykite sauja persikų, tada įberkite šiek tiek turbinado cukraus (arba granuliuoto cukraus).
- Kepkite, kol viršus taps aukso rudos spalvos, o centre esantis dantų krapštukas išsiskirs su keliais trupiniais, iš viso apie 20–26 minutes (kepimo viduryje pasukite keptuves). Leiskite atvėsti 5 minutes, tada perkelkite ant kepimo grotelių, kad visiškai atvėstų, maždaug nuo 30 minučių iki 1 valandos. Jei reikia, išimdami bandeles, sviesto peiliuku paslyskite po bandelių viršūnėlių gabalėliais, kurie prilimpa prie bandelės formos.
- Paruošę glaistyti, vidutiniame dubenyje sumaišykite vanilę, grietinėlę arba pieną ir cukraus pudrą, kol susidarys tirštas glajus. Jei tekstūra nedrėksti, įlašinkite dar kelis lašus skysčio ir toliau maišykite, kol masė susimaišys (jei įpilate per daug skysčio, išlyginkite įdėdami šiek tiek cukraus pudros). Nedidelį kiekį šakute aptepkite ant kiekvieno bandelės. Leiskite išdžiūti 10 minučių.
- Blynai yra puikaus skonio tą dieną arba laikomi kambario temperatūroje, uždengti rankšluosčiu, maždaug 2 dienas, jei laikomi ledu arba šaldytuve, iki 1 savaitės (prieš patiekiant leiskite sušilti iki kambario temperatūros). Užšaldytą be glazūros taip pat galite laikyti iki 3 mėnesių.
Pastabos
Taip pat galite pakeisti šaldytus arba konservuotus persikus (be cukraus). Jei norite sušaldyti, leiskite jiems atitirpti, kol galėsite juos supjaustyti kubeliais, tada išmeskite papildomą skystį.
Kad kepimas būtų tolygiausias, bandelių įvynioklius galite įdėti į kas antrą skylutę 2 12 puodelių bandelių formelėse.
Pasukos yra stebuklingas ingredientas, suteikiantis nuosekliausią tekstūrą ir kilnumą! Pasukų pakaitalas gali pasitarnauti, bet daug geriau su tikruoju ir verta užsukti į parduotuvę (pažadame).
- Kategorija: Blynaitės
- Metodas: Iškepta
- Virtuvė: Blynaitės
- Dieta: Vegetaras