Tai naminių vištienos grynuolių receptas yra tavo naujasis savaitės vakarienės herojus! Štai kaip pasigaminti sveikų, skanių grynuolių, kurie patiks suaugusiems ir vaikams.
Mes su Aleksu aistringai gaminame viską nuo nulio, nuo gruzdintų bulvyčių iki picos. Taigi negalėjome laukti pasidalinti su jumis šiuo naminių vištienos grynuolių receptu! Šie grynuoliai gaminami su tikra vištienos krūtinėlė, kepama, o ne kepta, puikiai pagardinta traškia išore.
Kodėl mums patinka šis receptas: Aš turiu galvoje, kaip mes negalėjome? Naminiai grynuoliai yra didžiulis mūsų vaikų hitas (nenuostabu), bet suaugusieji taip pat tikrai juos įkvepia! Jie tinka šeimai, puikiai tinka pagardinti Cezario salotas ar dubenėlius, o jei įpilate naminio padažo, pavyzdžiui, medaus garstyčių ar rančo, jie yra visiškai kito lygio.
„Šie vištienos grynuoliai buvo nepaprastai skanūs! Aš visada atsargiai žiūriu į naminius vištienos grynuolius, bet tai buvo 10/10! Pridedame juos prie mūsų mėnesio vakarienės rotacijos. -Tanve
Ingredientai naminiams vištienos grynuoliais
Šie naminiai vištienos grynuoliai yra daug skanesni nei šaldytas ar greitas maistas, todėl štai kodėl: jie gaminami iš tikrų vištienos krūtinėlės gabalėlių (labiau panašių į vištienos minkštimą). Jie kepami ne kepti, bet vis tiek traškūs ir nenumaldomai pagardinti. Štai ko jums reikės:
- Vištos krūtinėlė: Jei įmanoma, pirkite ekologišką vištieną. Ieškokite vištienos krūtinėlių be kaulų arba, jei įmanoma, kotletų.
- Panko: Šie lengvi ir erdvūs japoniški džiūvėsėliai sukuria traškią auksinę plutą. Jei norite, ieškokite panko be glitimo.
- Alyvuogių aliejus: Prisilietimas sveikų riebalų padeda susmulkinti grynuolius be kepimo.
- Prieskoniai: Česnako milteliai, rūkyta paprika, svogūnų milteliai, kmynai ir čili milteliai sukuria skonio sprogimą, o druska pagerina kiekvieną kąsnį.
- Kiaušiniai: Čia kiaušiniai veikia kaip rišiklis, sulaikydami panko ir prieskonius ant vištienos.
Kaip pasigaminti šį vištienos grynuolių receptą
Svarbiausia, kad būtų traškūs iškepti vištienos grynuoliai, yra orkaitėje tinkama kepimo lentyna, jei tokią turite. Tai pakelia apatinį grynuolių paviršių nuo kepimo skardos, todėl kepimo metu ji tampa traški, o ne permirkusi. Štai pagrindiniai recepto žingsniai:
1 žingsnis: Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F. Vidutiniame dubenyje sumaišykite panko su alyvuogių aliejumi. Supilkite jį lygiu sluoksniu ant kepimo skardos su apvadu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 4–5 minutes, kol švelniai apskrus. Paskrudintus džiūvėsėlius suberkite į dubenį ir 1 minutę atvėsinkite.
2 žingsnis: Jei naudojate krūtinę, perpjaukite jas per pusę horizontaliai, tada supjaustykite kąsnio dydžio grynuoliais ir sudėkite į didelį dubenį. Pabarstykite košerine druska, česnako milteliais, svogūnų milteliais, rūkyta paprika, kmynais ir čili milteliais. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su ½ šaukštelio vandens.
3 veiksmas: Ant pergamentu išklotos kepimo skardos padėkite orkaitėje saugią lentyną. Kiekvieną vištienos gabalėlį įmuškite į kiaušinius, tada sumaišykite su džiūvėsėlių mišiniu. Sudėkite grynuolius ant kepimo skardos. Kepkite 10–15 minučių, kol išorė taps auksinė, o vidinė temperatūra pasieks 165 °F.
💡Kodėl verta pirkti ekologišką vištieną? Rekomenduojame pirkti ekologišką, nes tai aukštos kokybės mėsa, auginama tvariai be chemikalų. Ekologiški standartai reikalauja, kad viščiukai galėtų išeiti į lauką ir jiems negalima duoti antibiotikų ar augimo hormonų (laimingi viščiukai!).
Padažai prie naminių vištienos grynuolių
Gavę naminius vištienos grynuolius, žinoma, norėsite panirimo padažo! Aš asmeniškai nesu didelis kečupo gerbėjas, nors žinau, kad taip yra daugiau. Tačiau mes turime naminį kečupą, kuris, mano nuomone, yra gana skanus. Štai keletas padažų, skirtų patiekti su šiais vištienos grynuoliais:
Dietos mainai
Kai 2010 m. įkūrėme „A Couple Cooks“, valgėme daugiausia pagal veganiškus ir vegetariškus receptus. Dabar laikomės Viduržemio jūros dietos, todėl retkarčiais valgome jūros gėrybes ir vištieną.
Jei esate šalia nuo pirmųjų dienų, šis receptas gali jus nustebinti! Tačiau šiais laikais vištiena yra vakarienės repertuare. Norite augalinio sprendimo? Išbandykite mūsų keptą tofu iš šio tofu sumuštinio arba mūsų draugė Jessica turi puikų veganiškų vištienos grynuolių receptą. Jei norite be glitimo, ieškokite panko be glitimo.
Kitos aptarnavimo idėjos
Vištienos grynuoliai puikiai tinka valgyti vaikams: mėgstame įdėti morkų lazdeles ir patiekti su ranča, kad viską pamirkytų. (Kodėl restoranai to nedaro, nesu tikras!) Suaugusiesiems patinka dėti vištienos grynuolius į salotas ir grūdų dubenėlius. Štai keletas idėjų:
Likučių saugojimas
Likučiai šaldytuve laikomi iki 3 dienų. Kad grynuoliai vėl taptų traškūs, pakaitinkite 375 °F orkaitėje, kol sušils.
Daugiau vištienos vakarienių
Šis naminių vištienos grynuolių receptas yra roko žvaigždės receptas mūsų namuose! Štai keletas kitų mėgstamiausių šeimai skirtų vištienos vakarienių:
Dietos užrašai
Šis naminių vištienos grynuolių receptas yra be pieno. Jei norite, kad nebūtų glitimo, naudokite panko be glitimo. Veganams kaip pakaitalą išbandykite keptą tofu iš mūsų sumuštinio su tofu (ji turi panašią atmosferą).
Dažnai užduodami klausimai
Tiks ir įprasti džiūvėsėliai, tačiau jie gali nepasiekti tokio paties traškumo lygio. Taip pat galite išbandyti susmulkintus krekerius, tortilijų traškučius ar net kukurūzų dribsnius, kad gautumėte kitokią tekstūrą.
Nesivaržykite pritaikyti prieskonių mišinį pagal savo skonį! Galite atsisakyti bet kokių prieskonių, kurių neturite arba nenorite naudoti.
Kepimo laikas priklausys nuo grynuolių dydžio, tačiau paprastai jie iškepa 425 °F temperatūroje per 10–15 minučių. Siekite aukso rudos spalvos ir 165°F (74°C) vidinės temperatūros.
Spausdinti
apibūdinimas
Šis naminių vištienos grynuolių receptas yra jūsų naujasis savaitės vakaro vakarienės herojus! Štai kaip pasigaminti sveikų, skanių grynuolių, kurie patiks suaugusiems ir vaikams.
- 1 svaro vištienos krūtinėlės: 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos arba 4 kotletai (jei įmanoma, ekologiški)*
- 1½ puodelio panko
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejus
- 1 arbatinis šaukštelis česnako milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų milteliai
- ¼ arbatinio šaukštelio kmynų
- ¼ arbatinio šaukštelio Čili milteliai
- 1¼ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- 2 kiaušiniai
- Kečupas, medaus garstyčios arba ranča patiekimui**
- Įkaitinkite orkaitę iki 425°F.
- Vidutiniame dubenyje sumaišykite panko su alyvuogių aliejumi. Supilkite jį lygiu sluoksniu ant kepimo skardos su apvadu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 4–5 minutes, kol švelniai apskrus. Paskrudintus džiūvėsėlius suberkite į negilų dubenį ir leiskite atvėsti 1 minutę.
- Jei naudojate krūtinę, perpjaukite jas per pusę horizontaliai (jei pirkote kotletus, šį žingsnį praleiskite). Kotletus supjaustykite kąsnio dydžio grynuoliais ir išdėliokite juos dideliame dubenyje. Sumaišykite su košerine druska, česnako milteliais, svogūnų milteliais, rūkyta paprika, kmynais ir čili milteliais.
- Kitame sekliame dubenyje išplakite kiaušinius su ½ arbatinio šaukštelio vandens.
- Kai kepimo skarda atvės, nuvalykite nuo kepimo skardos likusius trupinius ir išklokite ją kepimo popieriumi. Jei turite, ant kepimo skardos padėkite orkaitėje saugią lentyną.
- Kiekvieną vištienos gabalėlį įmuškite į kiaušinius ir nuvalykite skysčio perteklių. Tada įdėkite jį į dubenį su džiūvėsėlių mišiniu ir maišykite, kol visiškai pasidengs. Vištienos grynuolius dėkite ant paruoštos kepimo skardos. Kai visi grynuoliai apkeps, pabarstykite juos dar keliais žiupsneliais košerinės druskos.
- Kepkite 10–15 minučių, priklausomai nuo storio, kol išorė taps auksinė, o vidinė temperatūra storiausioje vietoje pasieks 165 °F. Patiekite iš karto. Likučiai šaldytuve laikomi iki 3 dienų; kad jie vėl taptų traškūs, pakaitinkite 375°F orkaitėje, kol sušils.
Pastabos
*Jei vištieną perkate kaip dar ne drugelių krūtinėlę arba kotletus, drugelis vištiena: Uždėkite ranką ant kiekvienos vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga (ar drugelis!). Išskleiskite krūtinę kaip knygą, tada perpjaukite išilgai raukšlės, kad atskirtumėte dvi puses.
**Padažų idėjos apima kečupą, medaus garstyčias, naminį rančo padažą, Cezario padažą, specialų padažą arba yum yum padažą.
Kitos patiekimo idėjos: pridėkite prie Cezario salotų, kad pagamintumėte vištienos Cezarį. Naudokite grynuolius dubenėliuose, pavyzdžiui, dubenėliuose, humuso dubenėliuose, ryžių dubenėliuose, arba pakeiskite lašišą šiame lašišos traškučių dubenyje aštriu majonezu. Vištienos taco likučius naudokite su laimo kremu.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Iškepta
- Virtuvė: Amerikos