Tiems, kurie domisi indukcine virykle, tai yra puslapis, kuriame pasakojama apie mano patirtį naudojant indukcinę viryklę. 2023 m. pabaigoje įsigijome Bertazzoni indukcinį asortimentą ir atrodo daug iš jūsų turite klausimų. Džiaugiuosi galėdamas perduoti savo pirmojo asmens, kaip rimto namų virėjo, paskyrą. Rašau kulinarines knygas, profesionaliai išbandau receptus ir paprastai gana stipriai mušu bet kurią viryklę (ir virtuvę!).
Indukcinė viryklė: kodėl dabar?
Pastaruosius penkiolika metų gaminau maistą daugiausia vikingų virtuvėse. Be kitų problemų, mes visada turėdavome problemų dėl su orkaite susijusiais uždegikliais. Neseniai mūsų Viking dujų asortimentas surinko daugiau remonto sąskaitų, nei buvo verta, todėl turėjome perdirbėjas atvykti jį pasiimti. Mums reikėjo pakeitimo, ir aš supratau, kad dabar tinkamas laikas pamatyti, ar mums patinka indukcija.
Kai rašau tai, praėjo keli mėnesiai, ir, manau, pagrindinis klausimas yra, ar šiandien pirktume tą patį? Atsakymas yra labai tvirtas „taip“! Bertazzoni ir aš tapome lengvais draugais. Žiuri žino, kaip tai išsilaikys laikui bėgant, bet aš apskritai esu sužavėta indukcine dalykų puse. Tačiau yra keletas minusų, todėl pakalbėkime apie detales.
Indukcinis maisto gaminimas: kai kurie dalykai, kuriuos mėgstu!
Ir toliau papildysiu šį sąrašą, nes laikui bėgant mano patirtis gaminant indukciją tobulėja. Kol kas tai yra mano mintys po maždaug trijų mėnesių kasdieninio gaminimo šiame asortimente. Yra indukcinė viryklė ir elektrinė orkaitė.
- Greitis: Indukciniai degikliai yra nepaprastai greiti. Galvoju apie visas savo gyvenimo savaites, kurias praleidau stovėdamas laukdamas, kol užvirs vanduo. Draugai, noriu jums pasakyti, kad vien tai gali pakeisti žaidimą. Taip neįtikėtinai greitai.
- Svajingas valymas: Mano dienos, kai valiau trupinius ir išsiliejusias medžiagas iš viryklės plyšių, baigėsi. Paprastai pakanka kelių švelnių perbraukimų minkšta kempine, kad daiktai atrodytų naujai.
- Lengviau kvėpuokite: Atrodo, kad indukcija pagerina oro kokybę virtuvėje, palyginti su dujomis. Mačiau tai, kai virtuvėje paleidome oro filtrą gaminant dujas. Oro filtras signalizuotų apie oro kokybės pablogėjimą. Su indukcija nematau to paties kritimo. Jei ieškote „indukcija geresnė oro kokybė jūsų namuose“, daugiau apie tai galite perskaityti iš kelių šaltinių.
- Nuolat troškinkite: Indukciniai degikliai išlaiko silpno, žemo virimo testą. Man dažnai kažkas vyksta ant silpnos ugnies (pvz., šis ragù arba sriuba). Vienas iš mano augintinių bėdų yra tai, kad dujiniai degikliai dažnai išjungiami arba neleidžia troškinti labai žemai. Čia esanti indukcija suteikia tikrus niuansuotus valdymo laipsnius žemame diapazone.
- Geri orkaitės režimai: „Bertazzoni“ orkaitės režimai yra puikūs. Jie apima „kepimo apačioje“ ir „viršutinio kepimo“ režimus. Taigi, pavyzdžiui, jei kepamo pyrago viršus šiek tiek patamsėja, galite perjungti „kepimo apačioje“ režimą ir tai sumažins pyrago viršaus intensyvumą. Pas mane nėra oficialaus „įrodymo“ režimo, tačiau orkaitės lemputė puikiai veikia, kad tešla būtų jauki.
- Patvarus: Taip pat susiję su Bertazzoni. Pamatysime laikui bėgant, bet trumpalaikiai požymiai yra stiprūs. Kepdama raugą netyčia atmušiau karštą ketaus olandiškos orkaitės dangtį nuo orkaitės durelių stiklo. Stebuklingai jis nesugriuvo.
Dalykai, kurių aš nemėgstu savo indukcinėje viryklėje:
Viršuje galite pamatyti, kaip montuojamas Bertazzoni. Aš tikrai nerimavau, kad pakeisiu dujinę viryklę. Aš tikrai tikiuosi, kad savo virtuvėje turėsiu patikimus maisto ruošimo prietaisus, todėl bet kuriuo atveju, kai iškyla sukrėtimas, aš kertasi visi mano pirštai ir kojų pirštai. Šiuo atveju mes jį užsidegėme, o ši gražuolė nuo to laiko sunkiai sekėsi. Beje, čia yra keletas dalykų, kuriuos įtraukiu į neigiamą stulpelį.
- Fokusuoto degiklio intensyvumas: Kiekvieno „degiklio“ šiluma yra intensyvi ir labai sutelkta, ypač esant aukštesniems nustatymams. Jei pamenate tuos senos mokyklos žiebtuvėlius, tuos, kurie buvo automobiliuose, tai intensyvumas tai primena. Pavyzdžiui, jei ką nors sudeginote vienu iš tų žiebtuvėlių, tai buvo tobulas apskritimo nudegimas. Taigi, šiuo atveju, jei išeinate ką nors į keptuvę, platesnę nei degiklio kaitinimo elementas, rizikuojate apdeginti / sudeginti ingredientus ant keptuvės tiksliai ten, kur yra kaitinimo elementas. Tai tiesiog kažkas, į ką aš turiu būti atidesnis.
- 220v: Norėdami įjungti šį diapazoną, turėjome įjungti 220 V maitinimą. Taigi čia papildomos išlaidos. Tiesą sakant, tai nebūtinai yra būdinga indukcijai, nes anksčiau turėjome paleisti 220 V į kitą dujų / elektros diapazoną. Tai tik išlaidos, kurias turėtumėte žinoti, kai ieškote naujų krosnelių.
- Blogi spragėsiai: Susijęs su aukščiau pateikta pastaba. Aš vis dar nesulaužiau kodo čia. Net esant 5 arba 6 nustatymams, dalį spragėsių sudeginu iki keptuvės dugno.
- Virimas ant stiklo. Man sunku išlaikyti keptuvę ant stiklo. Prie to reikia šiek tiek priprasti. Turite, kad keptuvės tiesiogiai liestųsi su kaitlente, kitaip prarasite šilumą. Buvau įpratusi fiziškai elgtis su keptuvėmis gamindama maistą, jas kelti aukštyn, daug judinti, tačiau gaminant indukciją viskas šiek tiek nuramino. Mokymosi kreivė.
- Puodai ir keptuvės: Turėjau įvertinti, kurios keptuvės gali pereiti prie indukcijos, ne visos veiks. Kada nors parašysiu atskirą įrašą, susijusį su tais, kurie tapo populiariausi. Peržiūra: man nepatiko naudoti savo didžiausią „All-Clad“ keptuvę su indukcija, bet nusipirktas „All-Clad“ puodas yra tobulas. Man patinka daugybė anglinio plieno keptuvių su indukcija *ir* jos kainuoja daug pigiau. Bus daugiau!
Nuosprendis:
Pažiūrėkime, kur esame po šešių mėnesių ar metų! Esu nusiteikęs optimistiškai. Maniau, kad maisto gaminimo ant ugnies pasiilgsiu labiau nei man. Laimei, mes daug gaminame lauke ant atviros ugnies terasoje arba stovyklaudami – taigi, tai tapo ne problema. Nors dėl to labiausiai jaudinausi!
Praneškite man, jei turite kokių nors konkrečių klausimų, susijusių su indukcinėmis viryklėmis, virtuvės reikmenimis ar viskuo, ko čia praleidau.
Source link