Visiems tai patinka jaukūs butternut moliūgų makaronai! Jis padengtas kreminiu padažu, sumaišytu su česnaku, prieskoniais ir ožkos sūriu. Tai paprasta paruošti ir viena iš mūsų mėgstamiausių lengvos rudens vakarienės idėjų!
Kodėl mums patinka šis receptas
Pasisveikinkite su mūsų nauju mėgstamiausiu moliūgų valgymo būdu: moliūgų makaronais! Skvošas makaronuose? Šis receptas panašus į mac ir sūrį, tačiau į jį įberta šiek tiek šios ryškiai oranžinės rudeninės daržovės.
Sutrinkite tą apelsininį moliūgą į kreminį padažą su česnaku, prieskoniais ir ožkos sūriu. Jis pikantiškas su saldžiu atspalviu, idealiai tinkantis kramtomiems rigatoni makaronams padengti. Visiems mūsų namuose tai labai patinka! Pridėkite greitai paruošiamų daržovių, pavyzdžiui, rudeninių salotų, troškintų brokolių ar Briuselio kopūstų, kad tai būtų maistas.
Sviestinio moliūgo makaronų sudedamųjų dalių pastabos
Šio nesudėtingo moliūgo makaronų ingredientai yra paprasti. Skvošas turi daug skonio ir spalvos pačiam padažui! Štai kas jame yra:
- Sviestinis moliūgas: Geriausias čia yra sezono metu prinokęs moliūgas. Taip pat galite pakeisti šaldytą, tik gali tekti įpilti šiek tiek daugiau sultinio.
- Alyvuogių aliejus ir daržovių sultinys: Jie naudojami moliūgams troškinti ir troškinti.
- Česnakai: Čia naudokite tik šviežią česnaką; Į stiklainius supakuotas česnakas gali skonis rūgštus ir kartaus.
- Čili milteliai ir muskato riešutas: Šie prieskoniai prideda sudėtingumo.
- Ožkos sūris (chevre): Šviežias ožkos sūris padažui suteikia kreminės tekstūros: tai slaptas ingredientas, suteikiantis didelį pikantišką skonį!
Geriausias moliūgų pjaustymo būdas
Sviestinio moliūgo pjaustymas gali sukelti stresą ir atimti daug laiko, bet galiausiai vertas šio makaronų recepto! Štai pagrindiniai žingsniai, kuriuos naudojame (arba žiūrėkite, kaip supjaustyti sviestinį moliūgą):
- Nupjaukite kaklą ir nulupkite: Naudodami didelį šefo peilį, nupjaukite moliūgo kaklelį ten, kur jis liečiasi su pagrindu. Nupjaukite viršų, tada dantytu skustuvu nulupkite odą.
- Pašalinkite sėklas: Pagrindą perpjaukite per pusę ir šaukštu išskobkite sėklas.
- Kaklą supjaustykite kubeliais: Nupjaukite plokščią kraštą kaklo šone, kad galėtumėte naudoti kaip pagrindą. Kaklą supjaustykite maždaug 1/4 colio griežinėliais. Riekeles supjaustykite juostelėmis, tada juosteles apverskite ir supjaustykite skersai, kad susidarytų kubeliai.
- Nulupkite ir supjaustykite pagrindą kubeliais: Nulupkite pagrindą. Nupjaukite pagrindo galą ir supjaustykite maždaug 1/4 colio griežinėliais. Tada supjaustykite griežinėlius skersai, kad susidarytų kubeliai.
Patarimas: Naudokite moliūgų skutiklį! Jis dantytas, todėl lengviau nei įprastas daržovių skustuvas. Štai dantytą daržovių skutiklį naudojame.
Šviežias ir šaldytas moliūgas
Norite greitai pjaustyti šiuos moliūgų makaronus? Galite naudoti ne šviežius, o šaldytus moliūgus!
- Šaldyti moliūgai sutaupo 10 minučių paruošimo laiko. Dėl to šis receptas yra greitas ir paruošiamas maždaug per 30 minučių.
- Norint pagaminti kreminį padažą, gali tekti įpilti daugiau sultinio. Padažo gebėjimas susimaišyti priklauso nuo moliūgų šviežumo ir nuo to, ar jis šviežias, ar šaldytas. Taigi, įpilkite papildomų sultinio purslų, kol tyrė susimaišys į kreminį padažą. Tada suberkite ožkos sūrį ir vėl išmaišykite.
Ką patiekti su moliūgų makaronais
Ir viskas: kreminiai, sveiki sviestinio moliūgo makaronai, kupini maistinių medžiagų ir visiškai džiuginantys žmones! Mūsų sūnui Larsonui tai labai patinka (jis tai vadina „mac and cheese“). Nors nesame tie žmonės, kurie slapčia slepia daržoves, džiaugiamės, kad dėl to jis valgo savo daržoves.
Jei norite, kad jis taptų valgiu, pateikiami keli paprasti garnyrai, kurie puikiai dera su moliūgų makaronais:
Daugiau moliūgų receptų
Aleksas ir aš esame dideli skvošo gerbėjai! Anksčiau tai praleisdavome ir pasirinkome saldžiąsias bulves, nes jas buvo daug lengviau paruošti. Tačiau šiandien mūsų rudens ir žiemos repertuare dažnai atsiranda tokių receptų kaip šis moliūgų makaronai. Štai dar keli mėgstamiausi moliūgų receptai:
Dietos užrašai
Šis moliūgų makaronų receptas yra vegetariškas. Jei norite, kad nebūtų glitimo, naudokite be glitimo arba ankštinių daržovių makaronus.
Spausdinti
Aprašymas
Šie jaukūs moliūgų makaronai patiks visiems! Jis padengtas kreminiu padažu, sumaišytu su česnaku, prieskoniais ir ožkos sūriu.
- 1 svarų rigatoni arba penne makaronų (arba makaronų be glitimo)
- 4 puodeliai kubeliais pjaustytas moliūgas (1 mažas) arba šaldytas
- 3 česnako skiltelės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1½ puodelio daržovių sultinio ir dar daugiau maišymui
- ½ arbatinio šaukštelio čili milteliai
- ¼ arbatinio šaukštelio muskato riešutas
- ¾ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 2 uncijos ožkos sūris
- Garnyrui tarkuoto parmezano sūrio
- Smulkiai pjaustytų šviežių itališkų petražolių, papuošimui
- Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Virkite makaronus, kol jie taps al dente (pradėkite ragauti likus kelioms minutėms iki pakuotės rekomendacijų: norite, kad jie būtų minkšti, bet vis dar šiek tiek kieti viduje). Kai makaronai iškeps, nusausinkite ir grąžinkite į puodą.
- Nulupkite ir supjaustykite moliūgą. Susmulkinkite česnaką.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite moliūgą ir pakepinkite 5 minutes. Įdėkite česnaką 30 sekundžių. Įpilkite sultinio, čili miltelių, muskato riešuto, raudonųjų pipirų dribsnių, košerinės druskos ir kelių maltų juodųjų pipirų. Uždenkite ir užvirkite, nuolat burbuliuodami. Virkite 10–15 minučių, kol moliūgai suminkštės.
- Atsargiai perkelkite visą turinį į trintuvą ir sutrinkite iki kreminės masės, sustodami ir prireikus įpilkite sultinio, kad susidarytų kreminė tekstūra (tikslus kiekis skirsis priklausomai nuo moliūgo šviežumo). Suberkite ožkos sūrį ir vėl plakite, kol susidarys kreminis padažas.
- Padažą įmaišykite į makaronus. Patiekite iš karto, papuoškite tarkuotu parmezanu ir kapotomis petražolėmis.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: italų
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020 m. rugpjūčio mėn