Tai keptuvėje apkepta vištienos krūtinėlė pasirodo nenumaldomai pagardintas aukso rudos spalvos plutele ir sultingu, švelniu interjeru! Štai visi mūsų patarimai ir gudrybės šiai šeimos mėgstamiausiai – patiekite su keliomis pusėmis arba dėkite į salotas, tacos ryžių dubenėlius ir kt.
Kodėl mums patinka šis receptas
Mes su Aleksu dažniausiai kreipiamės į vakarienę, tai yra patys paprasčiausi metodai. Taip, mums patinka gera Toskanos vištiena arba vištienos piccata. Bet mes tai padarėme keptuvėje apkepta vištienos krūtinėlė daugiau kartų, nei galime suskaičiuoti!
Jis išeina aukso spalvos ir sultingas viduje, pagardintas mūsų mėgstamu prieskonių mišiniu. Mes naudojame jį viskam, o mūsų šeima įkvepia! (Tikrai.) Mums patinka dėti ryžių ar orzo arba supjaustyti juos griežinėliais ir dėti į Cezario salotas, vištienos makaronų salotas ar dubenėlius! Jis toks universalus, kad jį pasigaminsite per 15 minučių.
Ingredientai keptuvėje keptai vištienos krūtinėlei
Šiam receptui jums prireiks vos kelių ingredientų, o be vištienos, greičiausiai, jų turėsite po ranka savo sandėliuke:
- Vištos krūtinėlė: Jei įmanoma, pirkite ekologišką vištieną. Ieškokite vištienos krūtinėlių be kaulų arba, jei įmanoma, kotletų. Jei nerandate kotletų, galite juos drugeliais perpjauti per pusę horizontaliai.
- Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus yra mūsų pasirinktas kepimo aliejus, kuris įlieja skanų skonį keptai vištienai.
- Prieskoniai: Pasirinktinis lygių dalių česnako miltelių, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos ir džiovintų raudonėlių mišinys suteikia vištienos krūtinėlėms pikantišką skonį.
Keptuvėje keptos vištienos krūtinėlės žingsneliai
Pagrindiniai keptuvėje keptos vištienos krūtinėlės žingsniai yra paprasti. Vištienos krūtinėlę prieš gaminant būtina aptepti drugeliais, kad kepimas būtų tolygus ir įgautų sultingą, švelnią tekstūrą (arba galite nusipirkti kotletų pavidalu). Jei esi pasiruošęs, pereiti prie recepto Žemiau rasite tikslius kiekius.
1 žingsnis: Vištieną (jei ne kotletuose) supjaustykite per pusę horizontaliai, tada atidarykite ir perpjaukite išilgai klostės, kad atskirtumėte dvi dalis. Išdžiovinkite ir pagardinkite druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite prieskonius ir apibarstykite abi vištienos puses.
2 žingsnis: Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės. Kai vidinė temperatūra yra 165 °F, išimkite į lėkštę ir pailsėkite 5 minutes.
3 veiksmas: Jei norite, supjaustykite juostelėmis, tada patiekite.
Patarimas
Tai mūsų mėgstamiausias vištienos receptas, nes jis paruošiamas vos per 15 minučių ir jums nereikia kaitinti grilio! Pakeiskite jį ant grotelių kepta vištiena tokiuose receptuose kaip vištienos pesto sumuštinis arba ant grotelių keptos vištienos salotos.
Keptuvėje keptos vištienos krūtinėlės patiekimo būdai
Ši kepta vištiena yra taip universalus. Galite valgyti kaip pagrindinį patiekalą su keliais paprastais garnyrais arba salotose, patiekaluose, tacos, sumuštiniuose ir pan. Vienas iš mano mėgstamiausių dalykų, kuriuos užsisakinėju restorane, yra salotos ir vištienos pridėjimas, kad tai būtų pagrindinis patiekalas: tai jūsų būdas tai padaryti namuose!
- Pridėkite paprastą pusę kaip bazilikų ryžiai, kalendros laimo ryžiai, pagardinta quinoa, orzo arba kuskusas.
- Įpilkite žalių salotų pavyzdžiui, rukolos salotos, lapinių kopūstų salotos arba kapotos salotos,
- Padarykite pagrindinio patiekalo salotas patiekiant supjaustytą ant Cezario salotų, obuolių salotų ar Viduržemio jūros salotų.
- Įdėkite jį į dubenėlius pavyzdžiui, burito dubenį, elektrinį dubenį, ryžių dubenį ar farro dubenį.
- Sumuštiniuose ar tacos kaip vištienos pesto sumuštinis ar vištienos tacos.
Likučių saugojimas
Likusi virta vištiena laikoma šaldytuve 3–4 dienas. Geriausia valgyti iš karto po virimo, bet tinka ir paruošus iš anksto. Prieš patiekdami, pašildykite jį keptuvėje ant viryklės minutę ar dvi ant vidutinės ugnies.
Dietos užrašai
Šis keptuvėje keptos vištienos krūtinėlės receptas yra be glitimo ir be pieno.
Dažnai užduodami klausimai
Keptuvė storu dugnu, pavyzdžiui, ketaus arba nerūdijančio plieno, puikiai tinka vištienai kepti. Šios keptuvės gerai išlaiko šilumą, leidžia tolygiai apskrusti ir neleidžia vištienai prilipti.
Taip, kepant vištieną būtina naudoti aliejų. Tai padeda apsaugoti vištieną nuo prilipimo prie keptuvės, skatina tolygų rudumą ir prisideda prie traškios, kvapnios plutos.
Niekada neuždenkite vištienos keptuvėje! Uždengę keptuvę, susikaups garai, todėl vištienai nesusidarys traški plutelė.
Keletas dalykų: prieš gamindami būtinai pabarstykite jį drugeliu arba nusipirkite kotletų! Tai užtikrina tolygų gaminimą. Naudokite mėsos termometrą, kad įsitikintumėte, jog ji pasiekia tinkamą vidinę 165 °F (74 °C) temperatūrą, ir nekepkite jos daugiau. Po kepimo leiskite vištienai pailsėti 5 minutes, kad sultys persiskirstytų.
Spausdinti
- 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos arba 4 kotletai (apie 1 svaras, ekologiškas, jei įmanoma)
- 1 į 1 ¼ šaukšteliai košerinės druskos
- ½ arbatinio šaukštelio kiekviena česnako milteliai, svogūnų milteliai, džiovinti raudonėliai ir rūkyta paprika
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- Jei perkate vištieną kaip krūtinėlę, kuri dar nėra drugelių arba kotletuose, drugelis vištiena uždėję ranką ant kiekvienos vištienos krūtinėlės viršaus ir aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinėlę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsidaryti kaip knyga. Išskleiskite krūtinę kaip knygą, tada perpjaukite išilgai raukšlės, kad atskirtumėte dvi puses.
- Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš abiejų pusių pabarstykite košerine druska (naudokite 1 ¼ arbatinio šaukštelio, jei vištiena sveria arčiau 1 ½ svaro). Nedideliame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, svogūnų miltelius, raudonėlį, rūkytą papriką ir keletą maltų juodųjų pipirų, tada pabarstykite vištieną.
- Supilkite alyvuogių aliejų į didelę nerūdijančio plieno arba ketaus keptuvę ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištieną ir kepkite po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus iš abiejų pusių. Kai vidinė temperatūra yra 165 °F arba centras nebėra rausvas, išimkite į lėkštę. Prieš pjaustydami (jei norite) ir patiekdami, pailsėkite 5 minutes. Likučiai šaldytuve laikosi iki 3 dienų.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Vištiena
- Dieta: Be glitimo