Šiek tiek dūminis, intensyviai saldus ir puikiai karamelizuotas, a ant grotelių keptas persikas yra vienas geriausių dalykų, kuriais galima mėgautis šią vasarą!
Ieškote daugiau receptų, puikiai tinkančių mesti ant grotelių? Nepraleiskite mano receptų tobulų ant grotelių keptų mėsainių, ant grotelių keptos Teriyaki vištienos, ant grotelių keptų krevečių iešmelių arba ant grotelių keptų kukurūzų burbuolių.
Ant grotelių kepti persikai yra lengvo recepto apibrėžimas
Persikų traškučiai ir persikų trinkelės yra visuotinai dievinami, tačiau norėdami pasimėgauti geriausiais persikais, apsvarstykite galimybę kepti ant grotelių. Persikų kepimas ant grotelių sustiprina natūralų persikų saldumą ir skonį. Nesvarbu, ar mėgaujatės kaip užkandis, įdedami į salotas, ar patiekiami su kaušeliu naminių vanilinių ledų ir plakta grietinėle, ant grotelių kepti persikai yra įsimintinas skanėstas, kurį paruošite įdedant minimalių pastangų.
Kaip kepti persikus
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Pasirinkite tvirtus, prinokusius persikus
Nors norite, kad persikai būtų prinokę ir gautų optimalų skonį, geriausia, kad jie būtų gana kieti, kad būtų pakankamai tvirti ir atlaikytų kepimo procesą.
Pašalinkite duobes
Panašiai kaip pjaustydami avokadą, persiką perpjaukite per pusę, perbraukdami peiliu per visą perimetrą, tada pasukite jį, atidengdami kauliuką persiko viduje. Skirtingai nuo avokado, persiko kauliuko negalima pašalinti įkišus peilį į kauliuką ir sukant. Tai tiesiog sukels duobės lūžį. Vietoj to, naudokite meliono kamuoliuką arba sausainių kaušelį, kad išskobtumėte persiko kauliuką.
Aptepkite persikus aliejumi
Kad persikai nepriliptų prie grotelių, kiekvieną persiko pusės pusę lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, tirpintu kokosų aliejumi arba rapsų aliejumi.
Kepkite persikus nupjauta puse žemyn
Jūs tiesiog norite kepti persikus ant grotelių, kol susidarys apnašos ir persikai šiek tiek suminkštės. Tai yra pakankamai ilga, kad padidintų natūralų persikų saldumą ir pridėtų šiek tiek rūkymo skonio. Jei persikus kepsite ilgiau, jie gali greitai virsti koše.
Ant grotelių keptų persikų patiekimo pasiūlymai
- Kaip sekmadienis: Ant grotelių kepti persikai su kaušeliu neplakamų ledų ir kapotų riešutų.
- Su cinamoniniu cukrumi: Prieš kepdami persikus, pabarstykite juos cinamono cukrumi, kad persikams būtų šiltas, saldus skonis.
- Apie Crostini: Ant viršaus uždėkite skrudintų crostini su ožkos sūriu, griežinėliais keptais persikais ir šlakeliu medaus.
- Pridėti į Caprese salotas: Į caprese salotas pridėkite pjaustytų ant grotelių keptų persikų, kad klasikinis patiekalas būtų saldus ir rafinuotas.
- Ant grotelių keptos persikų salotos: Ant grotelių keptus persikus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su rukola arba špinatais bei mocarelos gabalėliais ir patiekite su balzaminiu vinigretu. Arba pakeiskite obuolius šiame kopūstų salotų recepte.
- Persikų parfė: Sudėkite pjaustytus ant grotelių keptus persikus su graikišku jogurtu ir namine granola, kad galėtumėte lengvai ir sveikai užkąsti pusryčiams.
- Persikų avižiniai dribsniai: Populiariausi greito paruošimo avižiniai dribsniai, greitai paruošiamos plieninės avižos arba naktinės avižos su kubeliais pjaustytais ant grotelių keptais persikais. Tai puiki idėja bet kokiems ant grotelių keptiems persikams.
- Persikų blynai: Geriausi pilno grūdo blynai arba nesmulkintų kviečių vafliai su kubeliais pjaustytais ant grotelių keptais persikais ir klevų sirupu vieniems nuostabiems pusryčiams.
Daugiau mėgstamų vasaros gaminių receptų
Jei jums patiko šis paprastas ant grotelių keptų persikų receptas, norėčiau, kad galėtumėte palikti komentarą ir apžvalgą žemiau.
Ant grotelių kepti persikai
Nepriklausomai nuo to, ar mėgaujatės kaip užkandis, įdedami į salotas, ar patiekiami kaip desertas, ant grotelių kepti persikai yra įsimintinas skanėstas, kurį paruošite įdedant minimalių pastangų.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 6 žmonių
Kalorijos: 49kcal
Neleidžia ekranui užtemti ruošiant receptą.
Instrukcijos
-
Grilio groteles aptepkite trupučiu aliejaus, o tada įkaitinkite grilį arba kepsninę iki vidutinės ugnies.
-
Persikus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką iš persikų, naudodami meliono kamuoliuką arba nedidelį kaušelį. Nupjautą persikų pusę lengvai patepkite papildomu aliejumi.
-
Persikus dėkite ant grotelių, nupjauta puse žemyn, 4-5 minutes, kol susidarys apnašos ir persikas pradės minkštėti.
-
Išimkite persikus nuo grotelių ir patiekite šiltus, kaip norite.
Pastabos
Likučiai: Ant grotelių keptus persikus geriausia patiekti šiltus. Tačiau persikų likučius galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Į avižinius dribsnius ar jogurtą sudėkite kubeliais pjaustytų persikų likučius.
Ant grotelių kepti persikai su cinamoniniu cukrumi: Prieš kepdami persikus, pabarstykite juos 1 šaukšto granuliuoto cukraus mišiniu, sumaišytu su ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono, kad persikams būtų šiltas, saldus skonis.
Mityba
Kalorijos: 49kcal | Angliavandeniai: 7g | Riebalai: 2g | Kalis: 142mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 6g | Vitaminas A: 245TV | Vitamino C: 5mg | Kalcis: 5mg | Geležis: 0.2mg
Gaukite šį receptą savo pašto dėžutėje