Žinau, kad daugelis žmonių gamina daržovių pyragus su parduotuvėje pirkta sluoksniuotąja tešla, bet bėgant metams aš įsitikinau, kad naminė pyrago pluta yra geriausias būdas. Dėl to visas puodo pyragas yra vertas. Šie pyragėliai yra kaimiški ir kreminiai, dažnai su meile pagaminti. Puiki pyrago plutelė suteikia sviesto išbučiuotą stuburą ir struktūrą. Dribsniai, dekadentiškas kontrastas klasikiniam, kreminiam, daržovių įdarui. Gaminkime pyragą!
Daržovių puodo pyragas: tikras pokalbis
Mano pagrindinis patarimas čia yra toks. Jei norite pagaminti daržovių pyragą nuo nulio, planuokite iš anksto. Vienu ypu nueiti nuo pradžios iki pabaigos gali būti šiek tiek sudėtinga – pyrago tešla, įdaras, surinkimas, kepimas ir tt Bet! Jei pyrago pluteles laikote paruoštas šaldiklyje, o įdarą pagaminsite prieš dieną ar dvi, sutraukti šį pyragą bus labai paprasta.
Pro patarimai:
Yra keletas dalykų, kuriuos darau gamindamas pyragus, kad juos išlyginčiau. Mažos detalės, padėsiančios atskirti mano pyragą nuo vidutinio vegetariško pyrago.
- Naminis pyrago pluta: Pagal pradinę pastraipą aš eisiu prie kilimėlio ir paskatinsiu jus pasigaminti savo pyrago tešlą. Padarykite kelis tešlos ratus ir keletą mėnesių palaikykite šaldytuve. Skonis! Šlykštumas! Kai baigiate pyrago tešlos gaminimo procesą, sunku grįžti prie parduotuvėje pirktos plutos. Ar šiam receptui galite naudoti parduotuvėje nusipirktą plutą? Taip, žinoma. Ar bus geriau su namine pyrago plutele? Taip, žinoma.
- Karamelizuokite svogūnus: Tikrai eik. Daugelyje puodų pyragų įdarų iš pradžių troškinate svogūnus, kol suminkštės. Turiu tave eiti gerai už tai. Apkepindami svogūnus ir salierus vystysite daugiau gylio ir skonio kaip jūsų įdaro pagrindas.
- Citrinos žievelės: Pabarstykite pyrago lėkštę citrinos žievele prieš išklodami pyrago plutele. Taip pat pridėkite šiek tiek į savo įdarą. Žievelė derinama su sviestu iš plutos, kad kvepėtų visa situacija. Žuvies ryškumas tikrai ką nors įneša ir įdarui.
Daržovių pyragaičiai: dažnos klaidos
Yra keletas įprastų spąstų, kurių reikia vengti gaminant puodinį pyragą.
- Visiškai atvėsinkite įdarą: Kai ruošiatės rinkti pyragą, svarbu, kad įdaras būtų visiškai šaltas. Įdėjus šiltą įdarą, sviestas per anksti ištirps jūsų plutoje ir galiausiai pyrago dugnas gali būti šlapias. Norite auksinės, struktūrinės dugno plutos. Sprendimas? Jei skubate, karštą pyrago įdarą paskleiskite ant didelės lėkštės ir dėkite į šaldytuvą, retkarčiais pamaišydami, kol atvės.
- Padėkite pyragą ant kepimo skardos: Deja, tai viena klaida, kurią vis dar darau per dažnai. Padėję pyragą ant kepimo skardos kepimo metu apsaugosite orkaitę nuo išsiliejimo, išsiliejimo ar ištirpusio sviesto. Taip valyti daug lengviau, o orkaitės dugnas nesudegs.
- Stebėkite savo plutą erelio akimis: Man patinka giliai auksinė, kaimiška pyrago pluta. Tačiau pyrago kraštai gali patamsėti, kol jo centras dar nepakankamai iškepęs. Problema! Paruoškite folijos juosteles arba pyrago skydą, kad apsaugotumėte pyrago vietas, kol likusi pyrago dalis pasieks. Jei norite patobulinti savo pyrago žaidimą laikui bėgant, pagrindinis pyrago skydas yra puikus ir nebrangus pirkinys!
Puodo pyrago likučiai:
Likučius, uždengtus, laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Pašildykite 350 laipsnių kampu°F / 175°C orkaitę, uždengtą folija, kol įdaras visiškai įkais.
Ar galiu iš anksto pagaminti pyragus?
Jei norite iš anksto paruošti puodinį pyragą, iš anksto pasigaminkite įdarą ir laikykite šaldytuve arba užšaldykite, kol paruošite pyragą. Pirmiausia atšildykite, žinoma. Taip pat iš anksto pasigaminkite pyrago tešlą. Tą dieną, kai norėsite patiekti pyragą, jums pasiseks daugiau.
Daržovių puodų pyrago variantai
- Padarykite aštrų: Į įdarą įberkite porą arbatinių šaukštelių mėgstamo kario miltelių (arba pagal skonį). Taip pat galite pridėti šiek tiek į pyrago plutą.
- Tyrinėkite įvairias daržoves: Naudokite tai, ką turite, ir mylėkite! Arba tyrinėkite, kas yra sezoniška. Puikūs daržovių variantai: saldžiosios bulvės, brokoliai, žiediniai kopūstai, susmulkinti kopūstai, moliūgai ir kukurūzai. Skrudinti vyšniniai pomidorai suteikia nuostabų skonio pliūpsnį.
- Kokoso pienas: Vietoj riebios grietinėlės naudokite kokosų pieną (viso riebumo), kad gautumėte kitokį skonį.
- Pesto: Praleiskite kitas recepte nurodytas žoleles ir pabaigoje į įdarą įmaišykite porą šaukštų pesto. Arba uždėkite jį ant įdaro, kai ruošiate pyragą, prieš uždėdami viršutinę plutą.
Daugiau pyragų receptų
Source link